Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Αποτελέσματα Ημερίδας "Meet your Future"

Submitted on 01/02/2017 03:21
ACCA meet your future

Το Σάββατο 28/01/2017 με ιδιαίτερη τιμή το ΚΕΛΕ υποδέχτηκε τους σπουδαστές και τους εταιρικούς του πελάτες σε μια εκδήλωση που με μεγάλη χαρά συνδιοργανώσαμε με τον κορυφαίο διεθνή οργανισμό λογιστών ACCA.

Στην εκδήλωση έκαναν καίριες τοποθετήσεις τα διακεκριμένα στελέχη του ACCA Anthony Walters – Head of Policy Europe, Abdul Goffar – Head of Business Developmentfor Europe and North America, καθώς και τα εξαίρετα στελέχη του ΚΕΛΕ Νίκος Γκούντας – Υπεύθυνος Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, Νίκος Βαλμάς και Πολύκαρπος Γιώτης – Εισηγητές Σεμιναρίων ACCA.

Ο τίτλος της ημερίδας “Meet your future” (=γνωρίστε το μέλλον σας), δεν αποτέλεσε ένα τυπικό μήνυμα.Αποτέλεσε κυριολεξία,καθώς στην εκδήλωση παρουσιάσαμε όλες τις δεξιότητες που απαιτούνται από το σύγχρονο λογιστή σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον εργασίας. Αυτό δεν ήταν απλή εκτίμηση ή χρησμός δικό μας, ακόμα κι αν εμείς στο ΚΕΛΕ πάντα είχαμε την ικανότητα να «διαβάζουμε» τις ανάγκες της αγοράς.

Αυτό προέκυψε από ενδελεχή έρευνα που διεξήγαγε το ACCA σε όλο τον κόσμο ρωτώντας τις κορυφαίες επιχειρήσεις – δηλαδή τους σημαντικότερους εργοδότες –  ποια στοιχεία, ποιες δεξιότητες, θα πρέπει να έχουν τα στελέχη της οικονομικής διεύθυνσης και του λογιστηρίου τους τα επόμενα χρόνια. Και το κυριότερο; Πως κι από ποιόν θα πιστοποιούνται αυτά.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής ήταν εντυπωσιακά δίνοντας μας μια εικόνα για το λογιστή πολύ μακριά από αυτή που έχουμε τυποποιήσει στο μυαλό μας. Πρόκειται για ένα λογιστή σύμβουλο. Έναν λογιστή που δεν θα βλέπει μόνο πίσω (τι έγινε στην επιχείρηση), αλλά θα μπορεί να βλέπει και μπροστά (τι πρέπει να κάνουμε ως οικονομική διεύθυνση για την επιχείρηση). Έναν λογιστή που θα μπορεί να συμβουλεύει τον επιχειρηματία, στο προϋπολογισμό του, στον ταμιακό του προγραμματισμό, στη πιστωτική πολιτική, στο χρηματοοικονομικό σχεδιασμό, στον φορολογικό σχεδιασμό, στη υιοθέτηση νέων τεχνολογιών που θα κάνουν αποτελεσματικότερη τη λειτουργία του λογιστηρίου.

Όπως γνωρίζετε το ΚΕΛΕ στα 29 χρόνια της λειτουργίας του πάντα βρίσκεται στην πρωτοπορία της εκπαίδευσης των οικονομολόγων – λογιστών αποτελώντας το σηματωρό των εξελίξεων στο αντικείμενο του.

Πιστοί στην ηθική μας δέσμευση απέναντι σε όλους τους συναδέλφους οικονομολόγους – λογιστές και τους εταιρικούς μας πελάτες επιλέξαμε συνειδητά να συνεργαστούμε με τον κορυφαίο διεθνή οργανισμό ACCA. Με τον τρόπο αυτό παντρεύουμε τη γνώση των εκπαιδευτών μας και τη συνεπή έμφαση που δίνουμε στις πρακτικές εφαρμογές στα προγράμματα μας,με τις κορυφαίες πιστοποιήσεις του ACCA δίνοντας σε όλους τους πελάτες μας την ευκαιρία να αποκτήσουν εκείνες τις δεξιότητες με τις απαραίτητες πιστοποιήσεις που ψάχνει η αγορά εργασίας σήμερα και τα επόμενα χρόνια.

Στο ΚΕΛΕ πάντα θα είμαστε κοντά στις ανάγκες σας προσφέροντας κορυφαίες εκπαιδευτικές υπηρεσίες και λύσεις, δείχνοντας σας το δρόμο της επιτυχίας στην αγορά εργασίας.