Άρθρα

ΝΕΟ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Με αφορμή την δημοσίευση στις 11/2/2016 των τεσσάρων προσκλήσεων νέων δράσεων του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε τη δυνατότητα να υποβάλλουν προτάσεις φορείς του κλάδου των λογιστικών δραστηριοτήτων μέσω της δράσης «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» που αφορά την υποστήριξη πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, είτε ανέργων είτε αυτοαπασχολούμενων, για την έναρξη/ υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους σε αυτοτελή επαγγελματικό χώρο. Επισημαίνεται ότι, αυτοτελής επαγγελματικός χώρος ορίζεται ο χώρος που αποτελεί χωριστή ιδιοκτησία, διαθέτει δικές του παροχές κοινής ωφέλειας (π.χ. ηλεκτρισμού) και δεν χρησιμοποιείται με οποιοδήποτε τρόπο ως κατοικία (κύρια ή δευτερεύουσα).

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι η δράση αφορά δραστηριότητες όπως: υπηρεσίες ορκωτού ελεγκτή, υπηρεσίες ορκωτού λογιστή, λογιστή, συμβούλων επιχειρήσεων, οικονομολόγων, κλπ. 

Περισσότερα...

Τα Νέα Φορολογικά Μέτρα !

Τα νέα φορολογικά μέτρα

"Είναι σοφό να αποκαλύπτεις αυτό που δεν μπορεί να μείνει κρυφό για πολύ".

Friedrich Schiller ( 1759-1805 , Γερμανός συγγραφέας & ποιητής)

Η νέα συμφωνία με τους δανειστές αλλάζει αρκετά την καθημερινότητά μας . Το σχετικό νομοσχέδιο , περιλαμβάνει κυρίως αλλαγές στον ΦΠΑ και στη φορολογία εισοδήματος. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τις βασικότερες αλλαγές, όπως θα ισχύουν από τη δημοσίευση του νομοθετήματος στην εφημερίδα της κυβέρνησης ,αν δεν οριστεί διαφορετικά στο τελικό κείμενο του νομοθετήματος ,επιχειρώντας μια πρώτη προσέγγιση .

 

Περισσότερα...

Εγχειρίδιο ερωτήσεων - απαντήσεων σε φορολογικά θέματα - ΙΟΥΝΙΟΣ 2015

Εγχειρίδιο
ερωτήσεων - απαντήσεων σε φορολογικά θέματα (Ιούνιος 2015)

Κατηγορία: Φορολογία Εισοδήματος

Περισσότερα...

Οδηγίες χρήσης της εφαρμογής του Ε1 στο TaxisNet

Ανάρτηση Οδηγιών Χρήσης για την ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής δηλώσεων φορολογικού έτους 2014

Περισσότερα...

Newsletter