Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ανάλυση Δεδομένων με χρήση Excel για Στελέχη Λογιστηρίων & Οικονομικών Διευθύνσεων

Στόχος
Το Excel είναι ένα βασικό εργαλείο για την εργασία με δεδομένα. Αυτό το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να σας δώσει την εφαρμοσμένη γνώση για να χρησιμοποιείτε με άνεση το Excel για ανάλυση δεδομένων.
Θα αποκτήσετε πολύτιμη εμπειρία στον καθαρισμό και την τακτοποίηση δεδομένων χρησιμοποιώντας συναρτήσεις και, στη συνέχεια, θα αναλύσετε τα δεδομένα σας χρησιμοποιώντας τεχνικές όπως φιλτράρισμα, ταξινόμηση, γραφήματα (charts) και συγκεντρωτικούς πίνακες.
Σκοπός
Το πρόγραμμα συνδυάζει πολλά πρακτικά παραδείγματα με ένα πραγματικό σενάριο, στο οποίο θα εξασκηθείτε. Σε κάθε βήμα της διαδικασίας ανάλυσης δεδομένων, θα αποκτήσετε πρακτική εμπειρία στο χειρισμό δεδομένων και πολύ γρήγορα θα κατανοήσετε τη δύναμη του Excel στο να σας δίνει τις απαντήσεις που αναζητάτε.
Απευθύνεται
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε στελέχη λογιστηρίων και οικονομικών διευθύνσεων. Προϋποθέτει μια βασική εξοικείωση με το Excel.Έτσι, η περιήγηση στο περιβάλλον εργασίας της εφαρμογής, η άνετη χρήση των πιο συχνά χρησιμοποιούμενων συναρτήσεων (συμπεριλαμβανομένων αυτών για ημερομηνίες και κείμενο), η δυνατότητα άνετης δημιουργίας απλών και ενσωματωμένων τύπων (simple & nested formulas), καθώς και εφαρμογής διαφορετικών τύπων αναφοράς σε κελιά (cell referencing conventions) θα θεωρούνται δεδομένες κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Μέθοδος Διδασκαλίας : Πρακτικές Εφαρμογές

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν :

o   Εκπαιδευτικό υλικό  

o   Βεβαίωση παρακολούθησης

Ύλη Σεμιναρίου

Τι θα καλύψουμε στο πρόγραμμα

Στην ανάλυση δεδομένων, η σωστή προετοιμασία είναι το 50% της δουλειάς.

Θα μάθετε πώς να πάρετε μια γρήγορη γενική εικόνα για τα δεδομένα σας, τι και πώς να ελέγξετε, αλλά και πώς να καθαρίσετε και προσαρμόσετε τα δεδομένα σας, ώστε να δουλέψετε με αυτά με άνεση, αποφεύγοντας λάθη.

Πολλές φορές τα δεδομένα μας βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία, ακόμη και σε διαφορετικά αρχεία.

Θα μάθετε πώς να τα φέρνετε όλα μαζί, ώστε να κάνετε την ανάλυση που θέλετε σε χρόνο μηδέν.

Καθώς τα δεδομένα μας είναι δυναμικά, δηλαδή κατά καιρούς προσθέτουμε ή αφαιρούμε πληροφορίες, είναι σημαντικό η ανάλυσή μας να πιάνει αυτές τις αλλαγές.

Θα μάθετε τι μπορείτε να κάνετε για να μην σας διαφύγουν ποτέ τέτοιες μεταβολές από τα αποτελέσματα της ανάλυσής σας.

Ακόμη, αρχεία με δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες γραμμές δεδομένων δεν θα πρέπει να σας φοβίζουν.

Θα μάθετε τον τρόπο και τις συναρτήσεις που θα επιτρέψουν να παίζετε στα δάχτυλα τα στοιχεία, είτε αυτά χωράνε σε μια οθόνη, είτε είναι εκατομμύρια κελιά. Καθώς μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις, θα μάθετε πώς να παίρνετε απαντήσεις στα ερωτήματα που έχετε από τα δεδομένα σας με τη χρήση των κατάλληλων διαγραμμάτων.

Τέλος, θα μάθετε να διαμορφώνετε και να αξιολογείτε εναλλακτικά σενάρια για τα μοντέλα σας, να υπολογίζετε πόσο ευαίσθητη μπορεί να είναι μια απόφαση σε συγκεκριμένες παραμέτρους και να βρίσκετε σε δευτερόλεπτα απαντήσεις σε ερωτήματα βελτιστοποίησης.

 

Συνοπτικό Πρόγραμμα
 • Χρήση περιγραφικών στατιστικών συναρτήσεων
 • Διαγράμματα για περιγραφή δεδομένων
 • Συναρτήσεις COUNT ,COUNTA,OFFSET
 • Grouping Functions (SUMIFS, AVERAGEIFS, COUNTIFS)
 • Νέου τύπου συναρτήσεις με χρήση ARRAY FORMULAS
 • Data Tables, What-If Analysis, Goal Seek
 • Συναρτήσεις διαχείρισης λαθών
 • Η νέα γενιά φίλτρων του Excel
 • Pivot Tables / Pivot Charts: DeepDive
 • Βασικές αρχές μορφοποίησης
 • Λογικοί Έλεγχοι, Συμφωνία συνόλων
 • Χρήση Πινάκων
Σας ενδιαφέρει; Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας